Πολιτική τύπου Γιουχάν από "αύριο", προτείνει ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος για να μπει φρένο στην πανδημία του κορονοϊού . ...
Πολιτική τύπου Γιουχάν από "αύριο", προτείνει ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος για να μπει φρένο στην πανδημία του κορονοϊού.
Άμεσα μέτρα για την αναχαίτηση της πανδημίας του κορονοϊού πρότεινε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος με μια πρόταση που σοκάρει: Να παρθούν μέτρα τύπου Γιουχάν της Κίνας με πλήρη καραντίνα και έξοδο από το σπιτι μόνο για τα απολύτως απαραίτητα όπως η προμήθεια τροφίμων.
Οι «ειδικοί» εισηγούνται άλλα δύο lockdown με την έναρξη της χρονιάς - Ποιούς μήνες προτείνουν
Ειδικότερα, τη λήψη μέτρων τύπου Κίνας και την επιβολή αυστηρότερου lockdown για δύο εβδομάδες πρότεινε ως μέτρο πρότεινε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και να αποσυμφορηθεί το εθνικό σύστημα υγείας.
Κορονοϊός - Παγώνη: Το σύστημα καταρρέει – Κλειστείτε σπίτια σας
"Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Περιμέναμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα υπάρξει μια μείωση, ωστόσο τα κρούσματα επιμένουν. Έχει αρχίσει να ελαττώνεται ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, ωστόσο είμαστε ακόμα πολύ ψηλά", ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα.
Εξοδος μια φορά την εβδομάδα μόνο για σούπερ μάρκετ
"Ένα χαρακτηριστικό της επιδημίας, ήδη από τον Αύγουστο, είναι ότι υπάρχει διασπορά σε όλη την Ελλάδα. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουμε πολύ πιο αυστηροί. Πρέπει το lockdown να γίνει πιο αυστηρό, όπως στην Κίνα. Στη Γιουχάν έβγαινε μια φορά την εβδομάδα ένας άνθρωπος να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ. Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να λειτουργούμε κάθε μέρα σαν να είναι Κυριακή. Ένα lockdown τύπου Γιουχάν για δύο εβδομάδες, θα μπορούσε να αποσυμφορήσει την κατάσταση και να ανακόψει τη μετάδοση του ιού", τόνισε ο κ. Βατόπουλος και πρόσθεσε ότι "αν συνεχίσουμε έτσι, θα θρηνήσουμε θύματα που δεν όφειλαν να πεθάνουν, με την έννοια ότι δε θα μπορούν να νοσηλευτούν", επισήμανε ο κ. Βατόπουλος.
Ως προς την επίταξη, επισήμανε ότι δεν είναι εύκολο να προετοιμαστεί μια κλινική για να νοσηλεύσει ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς πέρα από τις υποδομές, απαιτείται κι εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ουχάν: Τι συνέβη στην πόλη απ΄όπου ξεκίνησε η πανδημία
Στην Ουχάν στην καταπολέμηση της πανδημίας ο κινεζικός πληθυσμός έκανε πολλές αξιοσημείωτες θυσίες. Πόλεις με εκατομμύρια κατοίκους αποκλείστηκαν για εβδομάδες από τον έξω κόσμο.
Χάρη στην απομόνωση, τα μαζικά τεστ κορoνοϊού και την ιχνηλάτηση κρουσμάτων η Κίνα τα πήγε πολύ καλύτερα από πολλές άλλες χώρες του πλανήτη στην αντιμετώπιση του κορoνοϊού.
Τον Οκτώβριο του 2020 στα σχετικά τεστ που διενεργήθηκαν, σύμφωνα με Κινέζους επιστήμονες λιγότερο από το 4% του πληθυσμού της κινεζικής πόλης Γουχάν, την πόλη όπου ξεκίνησε η πανδημία, εμφάνισε αντισώματα κατά του κορονοϊού SARS-CoV-2.
Η διαπίστωση αυτή δείχνει ότι, χωρίς την πραγματοποίηση εμβολιασμών,δύσκολα θα αποκτηθεί συλλογική ανοσία ("αγέλης") σε έναν πληθυσμό. Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα της νόσου Covid-19, πιθανώς δεν αναπτύσσουν μακρόχρονα αντισώματα με φυσικό τρόπο.
Η Ουχάν, η πόλη από όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού τον Δεκέμβριο και η οποία είναι η πλέον πληγείσα από την covid-19 στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει όλα τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς την ερχόμενη Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020. Τα 2.842 σχολεία της πόλης όπου φοιτούν σχεδόν 1,4 εκατομμύριο παιδιά θα ανοίξουν την Τρίτη για το χειμερινό εξάμηνο, ανακοίνωσε την Παρασκευή 28 Αυγούστου η τοπική κυβέρνηση. Το πανεπιστήμιο της Γουχάν άνοιξε ξανά την περασμένη Δευτέρα.
Οι αρχές της κινεζικής πόλης διευκρίνισαν ότι έχουν καταρτίσει σχέδιο για την επιστροφή στα μαθήματα μέσω διαδικτύου, αν αλλάξει η κατάσταση με τον κορονοϊό. Παράλληλα, συνέστησαν στους μαθητές να φορούν μάσκες όταν πηγαίνουν και όταν επιστρέφουν από το σχολείο τους, αλλά και να αποφεύγουν τα μέσα μεταφοράς.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τα σχολεία έχουν λάβει εντολές να κάνουν αποθέματα σε εξοπλισμό απαραίτητο για την πρόληψη της covid-19 αλλά και ασκήσεις ετοιμότητας για να προετοιμαστούν για τυχόν νέα ξεσπάσματα της επιδημίας. Επίσης, θα πρέπει να περιορίσουν τις μαζικές συγκεντρώσεις μαθητών και να υποβάλλουν καθημερινές εκθέσεις στις υγειονομικές αρχές.
ΠΗΓΗ: thetoc.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια