Γνωρίστηκαν στην Κρήτη , παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στη Ρωσία κι ύστερα ορκίστηκαν ενώπιον Θεού κι ανθρώπων σε μία εκκλησία του Αμπε...
Γνωρίστηκαν στην Κρήτη, παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στη Ρωσία κι ύστερα ορκίστηκαν ενώπιον Θεού κι ανθρώπων σε μία εκκλησία του Αμπελώνα Λάρισας.
Η εξάπλωση του κορονοϊού τούς πέτυχε στο Βιετνάμ, απ' όπου και γύρισαν εσπευσμένα Ελλάδα. Οι travel writers Κώστας και Αλιόνα διηγήθηκαν την ιστορία τους στο Sputnik.
Ο Κώστας γεννήθηκε και μεγάλωσε κοντά στη Λάρισα, παιδί αγροτικής οικογένειας από τον Αμπελώνα. «Στα 18 μου εισήλθα σε στρατιωτική σχολή, υπηρετώντας πλέον στην Πολεμική Αεροπορία. Σχεδόν στα 36 μου πια, πέραν της δουλειάς, αθλούμαι, διαβάζω, ταξιδεύω και γράφω σχετικά άρθρα και ιστορίες».
Η Αλιόνα γεννήθηκε στο Taganrog της Ρωσίας, μια βιομηχανική πόλη στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας. Έζησε αρκετά χρόνια στην πόλη του Krasnodar, όπου και σπούδασε οικονομικά. «Μετά τον γάμο μας και τον ερχομό μου στην Ελλάδα, έκανα το μεταπτυχιακό μου στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, με θέμα την Οικονομία στα ενεργειακά συστήματα. Εργάζομαι πια στον τομέα του business consulting και marketing. Λατρεύω το διάβασμα, τον χορό και φυσικά τα κάθε είδους ταξίδια».
Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!
Ένα ζευγάρι travel writers
Το μακρινό 2010 συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Κρήτη, όπου και ζουν σήμερα, λίγο έξω από το Ηράκλειο. Πριν πάρουν την απόφαση να παντρευτούν και να μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα, ο χρόνος μοιραζόταν από και προς τη Ρωσία.
«Πολλά ταξίδια εκατέρωθεν, μέχρι που παντρευτήκαμε το καλοκαίρι του 2013. Πρώτα κάναμε έναν πολιτικό γάμο στη Ρωσία. Ύστερα, ακολούθησε ο θρησκευτικός στον Αμπελώνα, με ελάχιστους και καλούς καλεσμένους. Ο γιος μας Έκτορας είναι μαζί μας από τον Οκτώβριο του 2017. Αμέσως μετά τον γάμο μας ζήσαμε για δύο χρόνια στη Ρόδο, κατόπιν στη Θεσσαλονίκη και πλέον μένουμε λίγο έξω από το Ηράκλειο. Η καθημερινότητά μας, πέραν της εργασίας μας, κινείται γύρω από την ανατροφή του μικρούλη μας, τις δουλειές στον κήπο, το διάβασμα και τις ταξιδιωτικές ιδέες που παλεύουμε να κάνουμε πραγματικότητα».
Ακούγοντας τη λέξη ταξίδι σκέφτονται τη βιετναμέζικη κουζίνα που γεύτηκαν προσφάτως, τα αρώματα στα παζάρια της Σμύρνης, τα φαγητά που τους προσέφεραν οικοδεσπότες σε διάφορα μέρη της Ευρώπης.
«Αλλά και τη μυρωδιά θείου στον κρατήρα του ηφαιστείου Mutnovsky, στην Καμτσάτκα. Την οικογένεια Κουβανών που πήραμε ωτοστόπ μέχρι το σπίτι τους στα νοτιοανατολικά της χώρας, ή τον καλό φίλο Danny από την Κόστα Ρίκα, με το ειλικρινέστατο χαμόγελο που είχαμε φιλοξενήσει στη Θεσσαλονίκη».
Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!
Αν και frequent travelers, βάση τους παραμένει η Ελλάδα.
«Δεν έχουμε σκεφτεί το ενδεχόμενο μόνιμης εγκατάστασης κάπου αλλού προς το παρόν. Η χώρα αυτή, παρά τις παθογένειές μας, είναι υπέροχη, με τεράστια ποικιλομορφία σε μικρή έκταση. Θα θέλαμε όμως να ταξιδέψουμε οδικώς, για διάστημα ενός ή δύο ετών στην Αμερικανική ήπειρο, πιστεύουμε ότι θα είναι τεράστιο σχολείο για όλους μας».
Κρήτη-Ισλανδία με μωρό: Challenge accepted!
Για τον Κώστα και την Αλιόνα, που αποτελούν ένα ζευγάρι ταξιδευτών και αναζητούν την περιπέτεια, ταξίδι σημαίνει γνωριμία με το διαφορετικό.
«Είναι μία ευκαιρία άντλησης μοναδικών εμπειριών, συνάντησης με ανθρώπους ποικίλων θρησκειών (ή μη), αντιλήψεων και τρόπων ζωής. Είναι μία ευκαιρία για άμεση επαφή με κάποια από τα ατελείωτα φυσικά θαύματα του πλανήτη μας».
Η πολύτιμη περιήγηση ανά τον κόσμο συνεχίστηκε ακόμη και μετά τον ερχομό του παιδιού τους. Περιγράφουν το ταξίδι ως αναπόσπαστο κομμάτι της ανατροφής του, ελπίζοντας ότι μέσα από αυτή την εξερεύνηση, ο Έκτορας θα μεγαλώσει αγαπώντας τον κόσμο, σεβόμενος κάθε τι διαφορετικό και χαμογελώντας.
«Η μόνη αλλαγή είναι οι εκάστοτε συμβιβασμοί που κάνουμε, απαραίτητοι για να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε με το παιδί. Ακολουθούμε το πρόγραμμα ύπνου/φαγητού, κινούμαστε πιο χαλαρά σε πεζοπορίες και οδήγηση, επιλέγουμε κάποιες καινούριες δραστηριότητες που θα τον ενθουσιάσουν. Προσαρμοζόμαστε, προσπαθώντας να βοηθήσουμε τον Έκτορα να εντρυφήσει σε έναν τρόπο ζωής πιο απλό, συνάμα και πιο ενδιαφέροντα».
Ο Κώστας και η Αλιόνα προτιμούν να ταξιδεύουν με αυτοκίνητο σε συνδυασμό με πλοίο, για να μπορούν να αυτοσχεδιάζουν ευκολότερα στη διαδρομή, απολαμβάνουν δε στάσεις και διανυκτερεύσεις εκτός προγράμματος.
«Ειδικά έχοντας και την οροφοσκηνή μαζί μας πλέον. Η ευκαιρία να γνωρίζουμε μικρές πόλεις και χωριά στον δρόμο είναι φοβερά πλεονεκτήματα για εμάς».
Ως το πιο δυνατό σε εμπειρίες, η μνήμη τους έχει καταγράψει το τρίμηνο οδικό ταξίδι από την Κρήτη ως την Ισλανδία.
«Ήταν κάτι δύσκολο, όσο και δυνατό, σαν συνολική εμπειρία, μαζί με ένα νήπιο ενάμιση έτους. Επρόκειτο για δύο εβδομάδες σε έναν άλλο πλανήτη. Φύση, ζώα, άνθρωποι, τρόπος ζωής, υποδομές, όλα έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη. Η μαγική Ισλανδία ανήκει στους δύο προορισμούς που ξεχωρίζουμε και ποθούμε να επισκεφτούμε και τρίτη φορά αν γίνεται. Ο άλλος προορισμός είναι η χερσόνησος Καμτσάτκα, η γη των ηφαιστείων και των αρκούδων, στις εσχατιές της Ρωσίας».
Επιλογή προορισμού, σχεδιασμός ταξιδιού, σημεία κλειδιά
«Το κόστος είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Έγκειται στον καθένα και τις προτεραιότητές του, τι θεωρεί ως απαραίτητο σε ένα ταξίδι, όπως άλλωστε και στη ζωή. Πλέον, η τεχνολογία βοηθάει σε τεράστια μείωση του κόστους σε σχέση με παλιότερα, όπως και στην καλύτερη προετοιμασία. Βασικά μιλάμε για επιλογές διαμονής, φαγητού και λοιπών εξόδων. Επιλογές διαμονής είναι το λεγόμενο couchsurfing, όπου φιλοξενείσαι σε καναπέ γνωστών και φίλων, ή το κάμπινγκ, ενώ το μαγείρεμα αντί του φαγητού κάπου έξω ρίχνουν το κόστος και αυξάνουν τον αριθμό των ταξιδιών μας.
Υπάρχουν προορισμοί που ονειρευόμαστε να πάμε, ακόμη κι αν είναι ακριβοί όπως η Ισλανδία, οπότε κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε. Άλλες φορές, πάλι, επιλέγουμε βάσει προσφορών, όπως πέρυσι που ταξιδέψαμε στο Μπαλί της Ινδονησίας, κλείνοντας πολύ φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Σε αυτά που πρέπει να προσέχουμε είναι η ταξιδιωτική ασφάλεια και τα θέματα υγείας, όπως εξηγούμε και στο τελευταίο άρθρο μας στο σάιτ όπου μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας A&K Travelife. Με μια εύκολη αναζήτηση μπορεί κάποιος να μάθει και να προετοιμαστεί για βασικά θέματα ασφάλειας, κλίματος, οικονομικών δεδομένων, μετακινήσεων και αναλόγως να επιλέξει προορισμό».
Ακολουθήστε μας και στο instagram
© Φωτογραφία : A&K travelife
Οικογένεια ταξιδευτών, Κώστας, Αλιόνα και ο μικρός Έκτορας
«Γιατί ο κόσμος είναι μικρός και μεγάλος ταυτόχρονα, με ατελείωτα θαύματα για όσους θέλουν να ζήσουν αληθινά»
Τους ρωτώ γι' αυτά τα αληθινά. «Ο πλανήτης μας είναι απλά μια "χλωμή μπλε κουκίδα στην απεραντοσύνη του Διαστήματος", όπως φωτογραφήθηκε από απόσταση 6 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από το διαστημόπλοιο Voyager 1, 30 χρόνια πριν. Σε τούτη την κουκίδα έτυχε να υπάρξει και το ανθρώπινο είδος, μεταξύ ζώων, φυτών και ανεξάντλητων φυσικών θαυμάτων. Και, παρά το απειροελάχιστο του πλανήτη μας σε σχέση με το σύμπαν, είναι τόσα πολλά που μπορεί να ζήσει και να δει κανείς, ώστε η μικρή ζωή να μην αρκεί. Δεν πρόκειται για μια συγκεκριμένη εμπειρία, αλλά για το σύνολο των ερεθισμάτων και εικόνων που λαμβάνουμε ταξιδεύοντας, που μας έφερε τούτη τη φράση στο νου».
Λειτουργεί η γνωριμία με άλλους πολιτισμούς σαν βιωματική εκπαίδευση; Για να μάθεις, να κατανοήσεις, να σεβαστείς, να μην απορρίπτεις καθετί το διαφορετικό;
«Θα θέλαμε να είμαστε ρομαντικοί και να πιστεύουμε ότι αυτό γίνεται με όσους ταξιδεύουν πολύ. Δυστυχώς, όμως, έχουμε γνωρίσει κόσμο στα ταξίδια μας, κόσμο με μεγάλη ταξιδιωτική εμπειρία, που συνεχίζει να αναπαράγει στενόμυαλες αντιλήψεις. Σαν να μην καταλαβαίνει ότι όλοι είμαστε ανθρώπινα όντα σε τούτη τη γωνία του σύμπαντος και δε θα ζούμε αιώνια».
Πώς περνούν δυο ταξιδευτές γονείς σε καραντίνα;
«Η κατάσταση αυτή μάς βρήκε στο Βιετνάμ, απ' όπου επιστρέψαμε νωρίτερα του προγραμματισμένου, για να μη βρεθούμε αποκλεισμένοι εκτός Ελλάδας. Ακυρώσαμε έτσι το υπόλοιπο του ταξιδιού μας εκεί, όπως και στη γειτονική Καμπότζη και τη Μαλαισία. Ελπίζοντας σε σύντομη άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, σκοπεύουμε να οργώσουμε οδικώς την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι το φθινόπωρο, προβάλλοντας τις εξαιρετικές ομορφιές της χώρας μας σε όσους μας διαβάζουν. Κατόπιν, εξαρτάται από τον κορονοϊό και πάλι.
Τα σχέδια είναι πολλά και εμείς εκ φύσεως αισιόδοξοι. Οι στόχοι είναι αρκετοί, συνεχώς προστίθενται και νέοι. Τα νησιά Γκαλαπάγκος, το Κιλιμάντζαρο, τα βουνά Αλτάι, η Βολιβία, τα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ. Μεγαλύτερος στόχος της ζωής μας είναι να μεγαλώσουμε το παιδί μας μαθαίνοντάς τον να σέβεται, να δέχεται το διαφορετικό και να ανοίγει τους ορίζοντές του με κάθε τρόπο.
Προς το παρόν, αυτό που κατά βάση μας λείπει και μας περιορίζει, είναι ότι δεν μπορούμε να πάρουμε το αυτοκίνητό μας και να ανέβουμε ένα βουνό, να περπατήσουμε ένα φαράγγι, να κολυμπήσουμε σε μια από τις πολλές έρημες παραλίες της Κρήτης. Πιστεύουμε πως όσοι έχουν οικογένειες και ζουν σε μονοκατοικίες εκτός πόλεων, περνούν πολύ πιο εύκολα αυτή την περίοδο της πανδημίας και των περιορισμών, συγκριτικά με τη ζωή μέσα στα διαμερίσματα των μεγάλων πόλεων».
sputniknews.gr
Η εξάπλωση του κορονοϊού τούς πέτυχε στο Βιετνάμ, απ' όπου και γύρισαν εσπευσμένα Ελλάδα. Οι travel writers Κώστας και Αλιόνα διηγήθηκαν την ιστορία τους στο Sputnik.
Ο Κώστας γεννήθηκε και μεγάλωσε κοντά στη Λάρισα, παιδί αγροτικής οικογένειας από τον Αμπελώνα. «Στα 18 μου εισήλθα σε στρατιωτική σχολή, υπηρετώντας πλέον στην Πολεμική Αεροπορία. Σχεδόν στα 36 μου πια, πέραν της δουλειάς, αθλούμαι, διαβάζω, ταξιδεύω και γράφω σχετικά άρθρα και ιστορίες».
Η Αλιόνα γεννήθηκε στο Taganrog της Ρωσίας, μια βιομηχανική πόλη στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας. Έζησε αρκετά χρόνια στην πόλη του Krasnodar, όπου και σπούδασε οικονομικά. «Μετά τον γάμο μας και τον ερχομό μου στην Ελλάδα, έκανα το μεταπτυχιακό μου στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, με θέμα την Οικονομία στα ενεργειακά συστήματα. Εργάζομαι πια στον τομέα του business consulting και marketing. Λατρεύω το διάβασμα, τον χορό και φυσικά τα κάθε είδους ταξίδια».
Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!
Ένα ζευγάρι travel writers
Το μακρινό 2010 συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Κρήτη, όπου και ζουν σήμερα, λίγο έξω από το Ηράκλειο. Πριν πάρουν την απόφαση να παντρευτούν και να μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα, ο χρόνος μοιραζόταν από και προς τη Ρωσία.
«Πολλά ταξίδια εκατέρωθεν, μέχρι που παντρευτήκαμε το καλοκαίρι του 2013. Πρώτα κάναμε έναν πολιτικό γάμο στη Ρωσία. Ύστερα, ακολούθησε ο θρησκευτικός στον Αμπελώνα, με ελάχιστους και καλούς καλεσμένους. Ο γιος μας Έκτορας είναι μαζί μας από τον Οκτώβριο του 2017. Αμέσως μετά τον γάμο μας ζήσαμε για δύο χρόνια στη Ρόδο, κατόπιν στη Θεσσαλονίκη και πλέον μένουμε λίγο έξω από το Ηράκλειο. Η καθημερινότητά μας, πέραν της εργασίας μας, κινείται γύρω από την ανατροφή του μικρούλη μας, τις δουλειές στον κήπο, το διάβασμα και τις ταξιδιωτικές ιδέες που παλεύουμε να κάνουμε πραγματικότητα».
Ακούγοντας τη λέξη ταξίδι σκέφτονται τη βιετναμέζικη κουζίνα που γεύτηκαν προσφάτως, τα αρώματα στα παζάρια της Σμύρνης, τα φαγητά που τους προσέφεραν οικοδεσπότες σε διάφορα μέρη της Ευρώπης.
«Αλλά και τη μυρωδιά θείου στον κρατήρα του ηφαιστείου Mutnovsky, στην Καμτσάτκα. Την οικογένεια Κουβανών που πήραμε ωτοστόπ μέχρι το σπίτι τους στα νοτιοανατολικά της χώρας, ή τον καλό φίλο Danny από την Κόστα Ρίκα, με το ειλικρινέστατο χαμόγελο που είχαμε φιλοξενήσει στη Θεσσαλονίκη».
Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!
Αν και frequent travelers, βάση τους παραμένει η Ελλάδα.
«Δεν έχουμε σκεφτεί το ενδεχόμενο μόνιμης εγκατάστασης κάπου αλλού προς το παρόν. Η χώρα αυτή, παρά τις παθογένειές μας, είναι υπέροχη, με τεράστια ποικιλομορφία σε μικρή έκταση. Θα θέλαμε όμως να ταξιδέψουμε οδικώς, για διάστημα ενός ή δύο ετών στην Αμερικανική ήπειρο, πιστεύουμε ότι θα είναι τεράστιο σχολείο για όλους μας».
Κρήτη-Ισλανδία με μωρό: Challenge accepted!
Για τον Κώστα και την Αλιόνα, που αποτελούν ένα ζευγάρι ταξιδευτών και αναζητούν την περιπέτεια, ταξίδι σημαίνει γνωριμία με το διαφορετικό.
«Είναι μία ευκαιρία άντλησης μοναδικών εμπειριών, συνάντησης με ανθρώπους ποικίλων θρησκειών (ή μη), αντιλήψεων και τρόπων ζωής. Είναι μία ευκαιρία για άμεση επαφή με κάποια από τα ατελείωτα φυσικά θαύματα του πλανήτη μας».
Η πολύτιμη περιήγηση ανά τον κόσμο συνεχίστηκε ακόμη και μετά τον ερχομό του παιδιού τους. Περιγράφουν το ταξίδι ως αναπόσπαστο κομμάτι της ανατροφής του, ελπίζοντας ότι μέσα από αυτή την εξερεύνηση, ο Έκτορας θα μεγαλώσει αγαπώντας τον κόσμο, σεβόμενος κάθε τι διαφορετικό και χαμογελώντας.
«Η μόνη αλλαγή είναι οι εκάστοτε συμβιβασμοί που κάνουμε, απαραίτητοι για να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε με το παιδί. Ακολουθούμε το πρόγραμμα ύπνου/φαγητού, κινούμαστε πιο χαλαρά σε πεζοπορίες και οδήγηση, επιλέγουμε κάποιες καινούριες δραστηριότητες που θα τον ενθουσιάσουν. Προσαρμοζόμαστε, προσπαθώντας να βοηθήσουμε τον Έκτορα να εντρυφήσει σε έναν τρόπο ζωής πιο απλό, συνάμα και πιο ενδιαφέροντα».
Ο Κώστας και η Αλιόνα προτιμούν να ταξιδεύουν με αυτοκίνητο σε συνδυασμό με πλοίο, για να μπορούν να αυτοσχεδιάζουν ευκολότερα στη διαδρομή, απολαμβάνουν δε στάσεις και διανυκτερεύσεις εκτός προγράμματος.
«Ειδικά έχοντας και την οροφοσκηνή μαζί μας πλέον. Η ευκαιρία να γνωρίζουμε μικρές πόλεις και χωριά στον δρόμο είναι φοβερά πλεονεκτήματα για εμάς».
Ως το πιο δυνατό σε εμπειρίες, η μνήμη τους έχει καταγράψει το τρίμηνο οδικό ταξίδι από την Κρήτη ως την Ισλανδία.
«Ήταν κάτι δύσκολο, όσο και δυνατό, σαν συνολική εμπειρία, μαζί με ένα νήπιο ενάμιση έτους. Επρόκειτο για δύο εβδομάδες σε έναν άλλο πλανήτη. Φύση, ζώα, άνθρωποι, τρόπος ζωής, υποδομές, όλα έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη. Η μαγική Ισλανδία ανήκει στους δύο προορισμούς που ξεχωρίζουμε και ποθούμε να επισκεφτούμε και τρίτη φορά αν γίνεται. Ο άλλος προορισμός είναι η χερσόνησος Καμτσάτκα, η γη των ηφαιστείων και των αρκούδων, στις εσχατιές της Ρωσίας».
Επιλογή προορισμού, σχεδιασμός ταξιδιού, σημεία κλειδιά
«Το κόστος είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Έγκειται στον καθένα και τις προτεραιότητές του, τι θεωρεί ως απαραίτητο σε ένα ταξίδι, όπως άλλωστε και στη ζωή. Πλέον, η τεχνολογία βοηθάει σε τεράστια μείωση του κόστους σε σχέση με παλιότερα, όπως και στην καλύτερη προετοιμασία. Βασικά μιλάμε για επιλογές διαμονής, φαγητού και λοιπών εξόδων. Επιλογές διαμονής είναι το λεγόμενο couchsurfing, όπου φιλοξενείσαι σε καναπέ γνωστών και φίλων, ή το κάμπινγκ, ενώ το μαγείρεμα αντί του φαγητού κάπου έξω ρίχνουν το κόστος και αυξάνουν τον αριθμό των ταξιδιών μας.
Υπάρχουν προορισμοί που ονειρευόμαστε να πάμε, ακόμη κι αν είναι ακριβοί όπως η Ισλανδία, οπότε κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε. Άλλες φορές, πάλι, επιλέγουμε βάσει προσφορών, όπως πέρυσι που ταξιδέψαμε στο Μπαλί της Ινδονησίας, κλείνοντας πολύ φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Σε αυτά που πρέπει να προσέχουμε είναι η ταξιδιωτική ασφάλεια και τα θέματα υγείας, όπως εξηγούμε και στο τελευταίο άρθρο μας στο σάιτ όπου μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας A&K Travelife. Με μια εύκολη αναζήτηση μπορεί κάποιος να μάθει και να προετοιμαστεί για βασικά θέματα ασφάλειας, κλίματος, οικονομικών δεδομένων, μετακινήσεων και αναλόγως να επιλέξει προορισμό».
Ακολουθήστε μας και στο instagram
© Φωτογραφία : A&K travelife
Οικογένεια ταξιδευτών, Κώστας, Αλιόνα και ο μικρός Έκτορας
«Γιατί ο κόσμος είναι μικρός και μεγάλος ταυτόχρονα, με ατελείωτα θαύματα για όσους θέλουν να ζήσουν αληθινά»
Τους ρωτώ γι' αυτά τα αληθινά. «Ο πλανήτης μας είναι απλά μια "χλωμή μπλε κουκίδα στην απεραντοσύνη του Διαστήματος", όπως φωτογραφήθηκε από απόσταση 6 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από το διαστημόπλοιο Voyager 1, 30 χρόνια πριν. Σε τούτη την κουκίδα έτυχε να υπάρξει και το ανθρώπινο είδος, μεταξύ ζώων, φυτών και ανεξάντλητων φυσικών θαυμάτων. Και, παρά το απειροελάχιστο του πλανήτη μας σε σχέση με το σύμπαν, είναι τόσα πολλά που μπορεί να ζήσει και να δει κανείς, ώστε η μικρή ζωή να μην αρκεί. Δεν πρόκειται για μια συγκεκριμένη εμπειρία, αλλά για το σύνολο των ερεθισμάτων και εικόνων που λαμβάνουμε ταξιδεύοντας, που μας έφερε τούτη τη φράση στο νου».
Λειτουργεί η γνωριμία με άλλους πολιτισμούς σαν βιωματική εκπαίδευση; Για να μάθεις, να κατανοήσεις, να σεβαστείς, να μην απορρίπτεις καθετί το διαφορετικό;
«Θα θέλαμε να είμαστε ρομαντικοί και να πιστεύουμε ότι αυτό γίνεται με όσους ταξιδεύουν πολύ. Δυστυχώς, όμως, έχουμε γνωρίσει κόσμο στα ταξίδια μας, κόσμο με μεγάλη ταξιδιωτική εμπειρία, που συνεχίζει να αναπαράγει στενόμυαλες αντιλήψεις. Σαν να μην καταλαβαίνει ότι όλοι είμαστε ανθρώπινα όντα σε τούτη τη γωνία του σύμπαντος και δε θα ζούμε αιώνια».
Πώς περνούν δυο ταξιδευτές γονείς σε καραντίνα;
«Η κατάσταση αυτή μάς βρήκε στο Βιετνάμ, απ' όπου επιστρέψαμε νωρίτερα του προγραμματισμένου, για να μη βρεθούμε αποκλεισμένοι εκτός Ελλάδας. Ακυρώσαμε έτσι το υπόλοιπο του ταξιδιού μας εκεί, όπως και στη γειτονική Καμπότζη και τη Μαλαισία. Ελπίζοντας σε σύντομη άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, σκοπεύουμε να οργώσουμε οδικώς την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι το φθινόπωρο, προβάλλοντας τις εξαιρετικές ομορφιές της χώρας μας σε όσους μας διαβάζουν. Κατόπιν, εξαρτάται από τον κορονοϊό και πάλι.
Τα σχέδια είναι πολλά και εμείς εκ φύσεως αισιόδοξοι. Οι στόχοι είναι αρκετοί, συνεχώς προστίθενται και νέοι. Τα νησιά Γκαλαπάγκος, το Κιλιμάντζαρο, τα βουνά Αλτάι, η Βολιβία, τα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ. Μεγαλύτερος στόχος της ζωής μας είναι να μεγαλώσουμε το παιδί μας μαθαίνοντάς τον να σέβεται, να δέχεται το διαφορετικό και να ανοίγει τους ορίζοντές του με κάθε τρόπο.
Προς το παρόν, αυτό που κατά βάση μας λείπει και μας περιορίζει, είναι ότι δεν μπορούμε να πάρουμε το αυτοκίνητό μας και να ανέβουμε ένα βουνό, να περπατήσουμε ένα φαράγγι, να κολυμπήσουμε σε μια από τις πολλές έρημες παραλίες της Κρήτης. Πιστεύουμε πως όσοι έχουν οικογένειες και ζουν σε μονοκατοικίες εκτός πόλεων, περνούν πολύ πιο εύκολα αυτή την περίοδο της πανδημίας και των περιορισμών, συγκριτικά με τη ζωή μέσα στα διαμερίσματα των μεγάλων πόλεων».
sputniknews.gr
Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.
Δεν υπάρχουν σχόλια